ZOETWATERPARELS
Witte parels staan symbool voor eeuwigheid, zuiverheid, onschuld, wijsheid, onsterfelijkheid en schoonheid van de geest.

Ook staan parels voor transformatie, ze helpen je los te komen van vastgeroeste patronen, ze stimuleren innerlijke groei en geven inzicht in mogelijkheden. Parels kunnen sterke emoties absorberen en zo bijvoorbeeld een groot verdriet opnemen. Om deze reden worden parels gedragen bij begrafenissen.

De zachte en zuiverende energie van parel brengt rust, vrede en verlichting. De zuiverende werking heeft niet alleen betrekking op het lichaam maar ook op de geest en ziel. Het stimuleert eigenschappen als eerlijkheid, integriteit, begrip, inzicht, wijsheid, acceptatie en liefde (voor jezelf en anderen). Het helpt stress en negatieve emoties zoals boosheid en schuldgevoelens loslaten en brengt emotionele balans. Het zorgt voor een heldere geest, concentratie en focus en helpt mentale ruis en afleidende gedachten verminderen. Parel bevordert spirituele groei en transformatie en zorgt voor begeleiding hierbij doordat het contact helpt maken met gidsen, hogere energieën en kennisbronnen. Fysiek zuivert parel het lichaam en helpt stressgerelateerde klachten tegen gaan.

Een parel ontstaat als er om een zandkorrel of andere irriterende indringer in een oester of mossel, bij wijze van een verdedigingsmechanisme een laagje parelmoer wordt gelegd, laag over laag, totdat het een prachtige parel is geworden.

Een bijzonder mooi gezegde is: Een oester maakt van zijn probleem een parel.

MOTHER OF PEARL
Deze kralen zijn gemaakt van de laag tussen de parels en de schelp. Daarom wordt deze “mother of Pearl” genoemd. De moeder van de parel. Mother of Pearl beschermd tegen negatieve invloed en energie en bevorderd je psychische gevoeligheid en verbeelding.

KORAAL EN BLOEDKORAAL
Koraal wordt op de zeebodem gevonden. De natuurlijke kleuren van koraal zijn wit, roze, zwart, blauw en bloedrood. De bloedkoraal is dus van zichzelf helemaal rood.

Fysiek geeft koraal bescherming voor de zwangere vrouw en helpt het ongeboren kind bij de ontwikkeling. Ook zou koraal een positief effect hebben op de bloedcirculatie en bloedarmoede verminderen. Koraal geeft levensenergie en beschermt ons voor invloeden van buitenaf. Het is een warme en liefdevolle zee‘steen’ die staat voor levenskracht. Koraal helpt bij goed tijdens meditatie en visualisatie.

 

© 2010 - 2017 Just so Lovely | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel