Betekenis zilver:
Zilver heeft (net als Bergkristal) de eigenschap dat het de werking van edelstenen versterkt.
In spiritueel opzicht zal zilver je intuïtie versterken en je helpen om de vragen en antwoorden van de ziel te leren kennen. Waar goud een typisch mannelijke energie (zon) heeft, is zilver de vrouwelijke (maan) kant, en zal zij proberen je met zachtheid en creativiteit te leiden.

VANAF HIER OP ALFABETISCHE VOLGORDE!

AGAAT is een aardende, stabiliserende en beschermende steen die het logisch denken en de concentratie bevorderd. Ook bevordert Agaat innerlijke rust en zorgt voor een kalme en nuchtere houding.  

AMETHYST werkt beschermend en zuiverend. Het maakt je hoofd helder en geeft inzicht in je gedrag en in de keuzes. Het geeft ook inzicht in gevoelszaken en kan helpen bepaalde ervaringen een plaats te geven. Fysiek heeft amethyst een positieve werking op de hersenen en het zenuwstelsel, hoofdpijn en migraine en slaapproblemen (zoals nachtmerries).

AMAZONIET brengt balans en is een sterke beschermer tegen negatieve energie. Daarnaast werkt de steen kalmerend en brengt evenwicht bij extreme stemmingswisselingen, verdriet, bezorgdheid, angst, trauma’s, zorgen en rouw.

AQUAMARIJN is een spirituele steen met een sterk kalmerende werking. Het maakt oprecht, eerlijk, tolerant, onbezorgd, ontspannen en vrolijk. Het is een goede steen om te dragen als projecten of persoonlijk zaken afgerond moeten worden want het maakt dynamisch, volhardend, doelgericht en succesvol. Aquamarijn is bijzonder geschikt om bij je te dragen tijdens meditatie. Het bevordert spirituele groei, mediamieke (paranormale) gaven, intuïtie en helderziendheid.

AVENTURIJN werkt kalmerend en beschermend en bevordert een gevoel van welzijn. De steen trekt voorspoed en geluk aan en motiveert je om je dromen waar te maken. De steen stimuleert tolerantie, geduld, enthousiasme, inlevingsvermogen, individualiteit en het bedenken van ideeën. Het werkt ontspannend en kalmerend bij woede, ergernis en irritaties. Aventurijn bevordert besluitvaardigheid, volharding, waarneming en creativiteit.

BERGKRISTAL is een steen met enorme geneeskracht en bij uitstek geschikt voor healings en energetisch werk. 
Het beschermt de aura tegen straling, reinigt de chakra’s en brengt ze in balans. Mentaal bevordert bergkristal de concentratie en helder denken. Ook helpt bergkristal om een neutrale en onpartijdige houding aan te nemen en om problemen op te lossen. Bergkristal heeft tevens de eigenschap dat het de werking van andere edelstenen versterkt.

CALCIET activeert en stimuleert lichamelijke, geestelijke en spirituele groei en ontwikkeling. De steen werkt motiverend, bevordert zelfvertrouwen, daadkracht, standvastigheid en geeft hoop en moed. Het verenigt gevoel en verstand, kalmeert de geest en zorgt hiermee voor innerlijke rust. Calciet stimuleert analytisch denken, bevordert de concentratie en trekt succes aan.

CARNEOOL werkt aardend, activerend en vitaliserend. De steen werkt opbeurend en motiverend en geeft zelfvertrouwen en heeft hierdoor een positief effect op depressies, apathie en verwarring. Carneool maakt standvastig, behulpzaam, idealistisch, trekt succes aan en bevordert het vermogen om problemen snel en pragmatisch op te lossen.

CHALCEDOON schept harmonie tussen lichaam, geest, emoties en ziel. De steen maakt blijmoedig en bedachtzaam, het kan helpen om depressies te verlichten. Vooral blauwe chalcedoon is een creatieve steen die de  geest openstelt voor nieuwe ideeën en helpt op nieuwe situaties te accepteren.

CITRIEN is een zonnige en verwarmende steen die vrolijk en blij maakt. De steen bevordert zelfvertrouwen, zelfrespect, individualiteit, extraversie en stimuleert zelfverwezenlijking. Het geeft energie, levensvreugde en moed en helpt zo depressies, angsten en fobieën en zelfdestructief gedrag te overwinnen. Citrien trekt geluk, voorspoed, succes en rijkdom aan en stimuleert de drager om dit met anderen te delen.

FLUORIET verdrijft negatieve energie en stress, vergroot het zelfvertrouwen en helpt structuur/stabiliteit te brengen in ons leven. De steen geeft inzicht in beperkende gedrag- en denkpatronen en onderdrukte gevoelens en werkt emotioneel stabiliserend. Fluoriet is een goede steen om te dragen tijdens het studeren. De steen bevordert de concentratie, zorgt voor een snelle informatieverwerking en helpt om verbanden te leggen met al aanwezige kennis.

GOUDSTEEN geeft kracht, energie, hoop en bevordert een positieve kijk op het leven. Goudsteen bevordert individualiteit en ambitie en helpt je om je te doelen te bereiken.

HEMATIET werkt aardend, beschermend en harmoniserend. Geeft zelfvertrouwen, vergroot het zelfrespect en overlevingsdrang en versterkt de wilskracht. Hematiet verbetert de concentratie en het geheugen. Het is een goede steen om te dragen als hulp bij verslavingen en dwangstoornissen.

JADE is een reinigende en beschermende steen. Jade zorgt voor harmonie en evenwicht en trekt voorspoed, geluk en welvaart aan. Jade bevordert zelfverwezenlijking en zelfredzaamheid en helpt om negatieve emoties en irritatie los te laten.

JASPIS helpt je jouw doelen waarmaken en ideeën om te zetten in actie. Het maakt strijdlustig, daadkrachtig, volhardend en vastberaden. Ook geeft Jaspis moed, maakt je weerbaar, assertief en vermindert angst voor conflicten.

LAVASTEEN vergroot je wilskracht, geeft moed en maakt sterk en volhardend. De steen zet aan tot handelen en geeft je het doorzettingsvermogen om een project of plan af te ronden.

LABRADORIET  beschermt het eigen energieveld (aura) tegen negatieve invloeden uit de omgeving en mensen die energie bij je wegnemen. De steen vermindert angst, geeft kracht, (zelf)vertrouwen en doorzettingsvermogen. Ook stimuleert Labradoriet fantasie en creativiteit en helpt ideeën te ontwikkelen.

LAPIS LAZULI is een spirituele steen. Het bevordert spirituele kracht, spirituele vaardigheden, wijsheid, geeft innerlijke rust maakt optimistisch. De steen maakt eerlijk, oprecht en helpt je jezelf te zijn, je eigen weg bewandelen en vooroordelen en angsten los te laten. De steen bevordert creativiteit, objectiviteit en helderheid van geest.
Lapis lazuli heeft een sterke werking op het keel chakra en stimuleert hierdoor het uiten van je mening, aan te geven wie je bent, waar je voor staat en wat je nodig hebt.

MAANSTEEN bevordert de intuïtie en vruchtbaarheid en heeft een kalmerende werking op het gevoelsleven. Maansteen versterkt paranormale vermogens zoals mediamieke gaven en helderziendheid.

OBSIDIAAN  stimuleert persoonlijke ontwikkeling en vermindert angst, blokkades, trauma’s en beperkende gedrags- en denkpatronen. Het bevordert helderheid van geest en verscherpt de zintuigen.

ONYX kan helpen in belastende en stressvolle situaties. Onyx geeft steun, kracht, concentratie en doorzettingsvermogen en helpt je je doelen te bereiken. Het maakt standvastig en verantwoordelijk en stimuleert zelfverwezenlijking.

OPAAL is een beschermende en activerende steen. Het maakt vrolijk, optimistisch, levenslustig en spontaan. Ook stimuleert opaal creativiteit en de waardering voor mooie dingen. Fysiek stimuleert opaal het zelfgenezend vermogen van het lichaam en werkt zuiverend.

OPALIET (synthetische steen) werkt verlichtend, opbeurend en maakt het hoofd helder. De steen helpt je om je staande te houden in belastende situaties.

ROZENKWARTS is bij uitstek de steen van het hart en de liefde. Rozenkwarts trekt harmonieuze liefdes- en vriendschappelijke relaties aan en bevordert eigenliefde en zelfacceptatie. Rozenkwarts werkt kalmerend bij verdriet en trauma’s en bevordert empathie, openheid en behulpzaamheid.

SERPENTIJN brengt balans in lichaam en geest en helpt negatieve energie/straling buiten houden. De steen werkt kalmerend bij nervositeit, spanningen en stress en zorgt voor innerlijke rust. Bij conflicten bevordert serpentijn evenwicht en stimuleert tot het sluiten van een compromis. Ook seksuele problemen die worden veroorzaakt door gespannenheid worden verminderd. Serpentijn bevordert spirituele vermogens en is zeer geschikt bij meditatie.

TOERMALIJN brengt balans in lichaam en geest en zet negatieve energie, gedragspatronen en gedachtes om in positieve. Toermalijn bevordert ontspanning, begrip, zelfvertrouwen, voorspoed en vermindert blokkades, angst en het aannemen een slachtofferrol.

TURKOOIS is een sterk geneeskrachtige, zuiverende en beschermende steen.
Turkoois brengt evenwicht en innerlijke rust. Ook heeft Turkoois een positieve werking op je gemoedstoestand. Turkoois werkt inzichtgevend en laat zien dat je verantwoordelijk bent voor je eigen geluk.

VERSTEEND HOUT bevordert onze connectie met de aarde en vermindert heimwee. De steen kalmeert, zorgt voor een fijne sfeer en een gevoel van welzijn. Het bevordert een nuchtere houding, concentratie en beheersing.

 

© 2010 - 2017 Just so Lovely | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel