BLAUW verwijst naar kalmte, rust, aandacht, acceptatie, tolerantie, vrijheid, openheid en wijsheid maar ook naar waarheid, principes, veiligheid, betrouwbaarheid, verantwoordelijkheid en doorzettingsvermogen.

BRUIN symboliseert betrouwbaarheid, geborgenheid, stabiliteit en echtheid.
De kleur bruin wordt geassocieerd met de aarde. Daarom staat deze kleur ook voor natuurlijk, effectief, stabiel, betrouwbaar, sociaal, neutraal en praktisch.

GEEL staat voor wijsheid, positivisme, moed, optimisme, levenslust, vriendelijkheid, creativiteit, fantasie, een groot denkvermogen en intelligentie.
Geel doet ons denken aan de zon en mooie bloemen, vandaar de positieve symboliek.
Geel is een goed middel tegen neerslachtigheid!

GOUD staat voor rijkdom, vrolijkheid, vertrouwen, inspiratie en bewustzijn.

GRIJS staat voor betrouwbaarheid, precisie, discipline, geborgenheid, wijsheid en luxe.

GROEN staat voor vrede, vruchtbaarheid, evenwicht, eerlijkheid, gezondheid, balans, rust, gezondheid, vernieuwing en stabiliteit, betrouwbaarheid, duurzaamheid, jeugdigheid, welvaart en autonomie. Groen werkt tevens kalmerend.

HARDROZE OF FUCHSIA Staat voor zekerheid, levendigheid, sensualiteit, flexibiliteit, overtuigingskracht en directheid.

LILA staat voor spiritualiteit, verfijndheid, vriendelijkheid, gevoeligheid en toegewijdheid.

ORANJE is de kleur van feest, gezelligheid, avontuurlijkheid, activiteit, vrolijkheid, warmte en enthousiasme. Daarbij is oranje natuurlijk de enige echte Nederlandse kleur.

PAARS / LAVENDEL wordt geassocieerd met luxe, originaliteit, kwaliteit, authenticiteit, elegantie en waardigheid.
Ook wordt deze kleur vaak gekoppeld aan spiritueel bewustzijn.

ROOD symboliseert warmte, energie, strijdlustigheid, alertheid, passie en aantrekkelijkheid. Ook staat rood voor een sterke wil, vasthoudendheid en uithoudingsvermogen. Een goede keus als je niet bang bent om op te vallen.

Bij vrouwen wordt rood vaak als sexy gezien. Rood is natuurlijk de kleur van de liefde, warmte en passie maar ook van  energie en beweging. Rood is een krachtige kleur voor mensen met een avontuurlijke, moedige en strijdlustige instelling.

ROZE is de kleur van vrouwelijke onschuld, maar ook van de romantiek.
Ook is roze van traditie een vrouwelijke kleur die staat voor charme, zachtaardigheid, schoonheid, trouw, blijdschap en humor.

TURQUOISE staat voot creativiteit, communicatie, spontaniteit en inzicht.    

WIT  staat voor schoonheid, reinheid, maagdelijkheid, onschuld, sympathie, betrouwbaarheid en oprechtheid maar ook voor perfectionisme en nieuwsgierigheid.

ZILVER is elegant, rustig, onbevooroordeeld en straalt sereniteit uit. Het staat voor zelfverzekerdheid, rust, onbewogendheid en intelligentie.
Ook heeft (net als Bergkristal) de eigenschap dat het de werking van edelstenen versterkt.
In spiritueel opzicht zal zilver je intuïtie versterken en je helpen om de vragen en antwoorden van de ziel te leren kennen. Waar goud een typisch mannelijke energie (zon) heeft, is zilver de vrouwelijke (maan) kant, en zal zij proberen je met zachtheid en creativiteit te leiden.

ZWART straalt veiligheid en zekerheid uit.
Ook wordt zwart geassocieerd met discretie, voorzichtigheid, discipline, objectiviteit, zelfbeheersing, elegantie en mysterie.

 

© 2010 - 2017 Just so Lovely | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel